Met Factview maak je strategie tastbaar in euro’s

Na zijn studie bedrijfseconomie begin jaren negentig legde Dagmar van Eijs de basis voor zijn financial intelligence systeem Factview. In de jaren die volgden deed hij een schat aan kennis en ervaringen op. Daarover gaan hij en zijn collega’s vanaf vandaag bloggen. Korte verhalen over financiële beheersing, performanceverbetering en het vergroten van de effectiviteit van de bedrijfsvoering.

Excel-goeroe

Na mijn studie bedrijfseconomie eind jaren negentig ontwikkelde ik een financieel managementinformatiesysteem in Excel. Ik was een echte Excel-goeroe – alles van Excel was mijn speelveld – maar zag natuurlijk ook de vele tekortkomingen van dit spreadsheetprogramma. Ondanks alle kennis en expertise verworden alle Excel-modellen uiteindelijk tot chaos. Dat inzicht heeft geresulteerd in het oprichten van Planning Company en de ontwikkeling van het financial intelligence systeem Factview, een innovatieve Saas-oplossing in de cloud.

Met Factview maak je strategie tastbaar in euro’s. Dat is natuurlijk prachtig voor onze klanten, maar als adviseur, coach en voormalig universitair docent deel ik mijn kennis graag met een bredere groep mensen. Vandaar deze blog over financial intelligence, databeheersing en informatievoorziening binnen organisaties.

Betrouwbare managementinformatie

Mijn collega’s en ik helpen bedrijven en organisaties om meer grip te krijgen op hun financiële performance en organisatieprocessen. Dat doen we onder andere met Factview, ons financial intelligence systeem. Factview is een volautomatisch softwareplatform dat we hebben ontwikkeld om snel betrouwbare managementinformatie te genereren uit grote hoeveelheden financiële data. Factview geeft heldere financiële rapporten en overzichten, budgetvergelijkingen, kostenplaatsanalyses, forecasts en liquiditeitsprognoses. Hiermee ben jij als ondernemer, bestuurder (of jouw financiële mensen) in staat om sneller adequate rapportages en heldere analyses te maken.

Solide, snel en betrouwbaar

Werk je in een middelgrote organisatie met de ambitie om te groeien en te vernieuwen? Dan is solide, snel toegankelijke en betrouwbare liquiditeitgedreven financiële managementinformatie echt onmisbaar. De informatie in onze blogs kunnen je helpen om de financiële performance van je organisatie te vergroten en de effectiviteit van je bedrijfsvoering te verbeteren.

Nieuwsgierig?

Meer weten over deze thema’s? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 085 – 0479 505 of info@factview.nl. We leren je graag kennen.

Dagmar van Eijs, oprichter Factview

Deel dit artikel:
Door Dagmar van Eijs
avatar image
Factview werkt op basis van maatschappelijke impact bij de uitvoering van haar dienstverlening. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van een succesvolle en duurzame organisatie. Wij streven voor al onze klanten naar een optimale balans in financieel resultaat in combinatie met een gezonde bedrijfsvoering, ontplooiing van mensen en een positieve bijdrage voor alle stakeholders van de organisatie, waaronder milieu en klimaat. Neem gerust contact op als je een keer vrijblijvend van gedachten wilt wisselen. Via info@factview.nl of bel 085 – 0479 500 en vraag naar Dagmar van Eijs.