Wat is de impact van de coronacrisis op mijn bedrijf?

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons hele leven, maar vooral op dat van ondernemend Nederland – en ver daarbuiten. Deze crisis raakt organisaties van alle soorten en maten en in alle sectoren, of je nu in de dienstverlening, productie, logistiek of gezondheidszorg zit. Vrijwel alle bedrijven zien hun omzet teruglopen: de productiviteit neemt af en de annuleringen vliegen ons om de oren. Wat de impact op langere termijn zal zijn, daar kunnen we nu alleen nog maar naar gissen, maar de kans is groot dat die niet heel fraai is. Wat nu?

Over op plan B

Gelukkig weten veel ondernemers de uitdagingen ook om te buigen naar kansen, zoals digitaliseren en meer online werken. We zullen over een paar jaar zien dat heel veel bedrijven drastisch zijn veranderd. Maar dat betekent wel dat je je businessmodel moet aanpassen en aan de slag moet met plan B. Wat betekenen deze veranderingen voor de structuur van je eigen organisatie? Hoe richt je die opnieuw in? En wat betekent dat op korte termijn, op middellange termijn en op lange termijn?

Snel inzicht, snel schakelen

Je wilt snel kunnen schakelen, kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en heel snel inzicht krijgen in welke scenario’s welke impact hebben, hoe haalbaar ze zijn en op welke termijn. Als je gebruikmaakt van bepaalde steunmaatregelen, wat houdt dat dan in voor je liquiditeit en je financiering? Wat doen deze veranderingen met je soort dienstverlening, met je toekomstplannen en vooral: met je bestaanszekerheid?

Voorsprong door prognoses en scenario-analyses

Een goed informatiesysteem met de juiste prognosetools geeft je dat inzicht en helpt je eenvoudig prognoses en scenario-analyses te maken en de impact daarvan te bekijken. Dat geeft je een voorsprong, bijvoorbeeld bij het onderhandelen met de bank. Kortom: minder verrassingen en minder stress, en dat kunnen we in deze tijd allemaal wel gebruiken.

Verder praten?

Eens verder praten over dit onderwerp? Wij helpen organisaties betere beslissingen te nemen met een positieve impact op de bedrijfsvoering, je mensen en de maatschappij. Benieuwd hoe Factview jou helpt de ontwikkelingen van je onderneming te beheersen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 085 – 0479 505 of info@factview.nl. Je bent van harte welkom.

Deel dit artikel:
Door Dagmar van Eijs
avatar image
Factview werkt op basis van maatschappelijke impact bij de uitvoering van haar dienstverlening. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van een succesvolle en duurzame organisatie. Wij streven voor al onze klanten naar een optimale balans in financieel resultaat in combinatie met een gezonde bedrijfsvoering, ontplooiing van mensen en een positieve bijdrage voor alle stakeholders van de organisatie, waaronder milieu en klimaat. Neem gerust contact op als je een keer vrijblijvend van gedachten wilt wisselen. Via info@factview.nl of bel 085 – 0479 500 en vraag naar Dagmar van Eijs.