Over ons

Over Factview

Ons uitgangspunt is om organisaties te helpen met het verbinden van mensen, systemen, en processen door financieel inzicht te combineren met strategie en beleid.


Factview Logo

Het ontstaan van Factview

Een professioneel en geavanceerd systeem voor volledig financieel inzicht en overzicht.

Het fundament van de Factview software is geboren in 2006. Dagmar van Eijs (en Norbert Peters) ontwikkelde een cloud based rapportage module onder de naam Planning Company; een adviesorganisatie gespecialiseerd in financiële managementinformatie, forecasting en liquiditeitsplanning ter ondersteuning van strategie en beleid.

Sinds het ontwikkelen van deze module zijn er verschillende (steeds uitgebreidere) versies van de software uitgebracht. De ‘Financial monitor’ in 2008, de ‘Financial Scorecard’ in 2011 en de ‘Financial reporter’ in 2013.

Factview biedt bedrijven en organisaties een applicatie waarmee ingewikkelde IT systemen en hoge consultancy kosten worden voorkomen.

In 2018 introduceerde Planning Company een nieuwe versie van de applicatie onder de naam Factview. In deze versie werden tal van nieuwe functionaliteiten opgenomen waaronder grafische rapportages, analyses en consolidatie.

In 2020 integreerde Factview in de vernieuwde versie verschillende modules van Factview. Voorheen kende Factview twee aparte modules. De online module voor het maken van financiële rapportages, het analyseren van de financiële situatie en het importeren van verschillende databronnen voor Business Intelligence (BI) doeleinden. En de cloud module voor het maken van financiële planningen, begrotingen en prognoses voor de toekomst.

Factview is de snelste, flexibelste en meest uitgebreide oplossing op de markt voor kwalitatief financieel inzicht, financial control en financial engineering.

Door jarenlange ontwikkeling is Factview gegroeid tot een uiterst krachtige applicatie die snel en gemakkelijk transparantie biedt in financiële cijfers. De applicatie is bedoeld voor CFO's en financials met beperkte of redelijke kennis van Excel en niet afhankelijk willen zijn van Excel voor hun rapportages en financiële inzichten. De focus ligt op het rapporteren en analyseren van cijfers om hiermee directie en management adequaat te adviseren en uiteindelijk bedrijfsvoering te optimaliseren. Factview biedt hiervoor modules zoals; financiële planning, forecasting, liquiditeits- en balansprognoses, het toevoegen van scenario’s en geconsolideerde prognoses. Allemaal ongeacht dimensie niveau.

Meet the team

NorbertLead Developer

"Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in computers, informatica en economie. In 2007 heb ik voor mijn afstudeerproject informatica een online rapportagemodule gemaakt in samenwerking met Dagmar. Sindsdien ontwikkel ik nieuwe modules voor Factview en sta ik klanten bij als zij een specifieke oplossing zoeken. Dit leidt soms tot verdere uitbreiding van de applicatie en daar hebben wij ook baat bij aangezien Factview weer een stukje wordt uitgebreid en we nog meer bedrijven kunnen helpen met het inzichtelijk maken van hun financiële situatie. Mijn doel binnen Factview is om een alsmaar groeiend team van developers aan te sturen.”

DagmarCCO & Financial Guru

"Geld is essentieel voor het voortbestaan van een bedrijf. Tegelijkertijd is het vaak de boosdoener waardoor het menselijke aspect van de bedrijfsvoering wordt vergeten. Daarom is het voor ons belangrijk om met financieel inzicht strategische keuzes te maken en te realiseren wat die keuzes betekenen voor de mensen binnen de organisatie. In al het werk wat ik doe vind ik het belangrijk dat het menselijke aspect van bedrijfsvoering wordt gewaardeerd. Mijn collega’s weten dat ik geen voorstander ben van hiërarchie. Als we elkaar als gelijken behandelen kunnen we efficiënter en met meer plezier te werk gaan.”

RudyDirector Sales & Marketing

“Het is belangrijk dat alle medewerkers in hun kracht staan en zich met plezier willen inzetten voor het succes van de organisatie. Ik geloof dat self-management een ondergewaardeerde managementstijl is die bijdraagt aan gezamenlijk succesvol ondernemen. In team Factview krijgen alle medewerkers enorm veel vrijheid en tegelijkertijd hun eigen verantwoordelijkheden. Hierdoor blijft het voor iedereen #Fun. Je ziet dat medewerkers enthousiast zijn om voor Factview aan de slag te gaan en sneller met eigen ideeën komen. Daarnaast zit team Factview vol frisse energie en creatieve mensen die het onderscheid willen maken. Dat geeft mij energie.”

*

EvanderDigital Strategist

"Factview is blijvend in ontwikkeling en daar hoort steeds betere ideeën bij. Binnen dit team speel ik een rol als schakel tussen management, marketing en sales en vertaal ik ideeën naar de tools die wij nodig hebben om die werkelijkheid te maken. Een belangrijke taak daarin is het bouwen van de digitale infrastructuur die wij binnen Team Factview nodig hebben om onze klanten te bereiken en efficiënt met elkaar te werken. Zo zorg ik voor de inrichting van onze interne digitale database, het beheren van onze CRM systemen en het ontwikkelen van externe online communicatiemiddelen zoals de landingspagina's, nieuwsbrieven en de support video’s".

SamCopywriter

“Door de inspanningen van het team om Factview online zichtbaar te maken kwam een vriendin van mij een stagevacature tegen: tekstschrijver bij Factview. In gesprek met Agnes en Evander bleek dat ik creatief aan de slag kon gaan met het woord. Ik had mijn stageplek gevonden. Na deze periode ben ik bij Factview blijven werken, mede door het enthousiaste team waar ik mee samenwerk en de vrijheid die je als mens krijgt binnen deze organisatie. Ik hoop het toekomstige succes van Factview mee te maken, wetend dat ik daar een steentje aan heb bijgedragen.”

LysienneDigital Marketing Specialist

“Als masterstudent in marketing is werken bij Factview de ideale kans om mijn marketing skills in te zetten en tegelijkertijd verder te ontwikkelen. Het wordt gewaardeerd als je met eigen inbreng komt. Ik heb mede daardoor veel nagedacht over onze marketing strategie en de uitwerking daarvan. Door onze inzet, en nauwe samenwerking met de mensen van Digitmind, is de digitale zichtbaarheid van Factview zowel groter en van hogere kwaliteit. Je ziet dat we sinds midden 2020 hard hebben gewerkt en Factview nu via verschillende wegen gevonden wordt.”

Over Dagmar van Eijs

Een veelzijdige, ervaren professional

Dagmar van Eijs is een veelzijdig, ervaren professional die al 25 jaar als ondernemer, interimmanager, organisatieadviseur, projectmanager en universitair docent, voor veel bedrijven en organisaties heeft gewerkt in uiteenlopende functies.

Zijn specialisme is een combinatie van strategic en financial engineering: het verbeteren van financial control, planning & control en strategische control processen. Door zijn bedrijfskundige ervaring, skills en visie is hij een specialist in het oplossen van vraagstukken op het gebied van bedrijfsvoering, organisatie inrichting, businessmodellen, verdienmodellen, procesoptimalisatie en communicatie verbetering.

Zijn focus is gericht op het verbinden van mensen, structuren, systemen, geldstromen en de interactie daartussen om tot betere winstgevendheid, communicatie en samenwerking te komen.

Om Factview.nl beter toegankelijk te maken gebruiken wij functionale, analytische en marketingcookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

ACCEPTEREN