Ontwikkelingen Factview: Launch langverwachte nieuwe planningsmodule!

Wat is er nieuw? 

In de vernieuwde versie zijn de verschillende modules van Factview geïntegreerd. Voorheen kende Factview twee aparte modules: De online module voor het maken van financiële rapportages, het analyseren van de financiële situatie en het importeren van verschillende  databronnen voor Business Intelligence (BI) doeleinden. En de cloud module voor het maken van financiële planningen, begrotingen en prognoses voor de toekomst. 

Vanaf 26 november zijn deze modules samengevoegd en geïntegreerd in de online versie. Dit levert grote voordelen op! We kunnen nu extra slimme functionaliteit, sneller en gemakkelijker aanbieden. Hiermee biedt Factview nóg meer opties voor het snel en effectief opstellen van planningen, begrotingen en prognoses die bovendien getoond kunnen worden in geïntegreerde rapportages en managementinformatie. 

Wat doet de nieuwe versie? 

De nieuwe versie stelt snel en eenvoudig flexibele planningen op voor het maken van financiële begrotingen, meerjarenprognoses, balans- en liquiditeitsprognoses. Iedere organisatie kan hiermee de (interne) bedrijfsvoering aansturen en strategie en beleid opstellen, toetsen en monitoren. Dit alles wordt in relatie tot de gerealiseerde cijfers en doelstellingen (continuous monitoring) gedaan.  

Met de nieuwe planning functionaliteit, kan de gebruiker met behulp van scenario’s alle mogelijke toekomstige opties berekenen en de effecten tonen op de uitvoering van de strategie. Zowel wat betreft het resultaat, als wat betreft de ontwikkeling van liquiditeit, balansposities en financieringsbehoefte. 

Ook kunnen specifieke rapportages voor financieringsdoeleinden worden gemaakt. Factview levert hiervoor alle benodigde financiële informatie. Banken en investeerders zijn erg enthousiast over de gedetailleerde rapportages van Factview, waarop zij hun financierings keuzes baseren.  

Voor wie is Factview? 

Factview is een compleet managementinformatie software systeem voor MKB bedrijven, non profit stichtingen en maatschappelijke organisaties. De Financial Intelligence van Factview biedt alle opties ter ondersteuning van het rapportage- en financiële analyse proces. 

Door de mogelijkheid om verschillende datasets toe te voegen is Factview tevens een BI oplossing, zonder dat je een specialist in huis hoeft te halen. Verschillende databronnen kunnen op een makkelijke manier, zonder gedoe gecombineerd worden in de rapportages. 

De term Financial Intelligence gebruiken we niet voor niets. Om te werken met Factview is geen BI kennis nodig. Er zijn geen ingewikkelde koppelingen met andere softwaresystemen nodig en er komt helemaal geen IT afdeling aan te pas. Slechts een beetje kennis van Excel volstaat, maar zelfs dat is niet noodzakelijk. 

Factview is eenvoudig en krachtig in gebruik. Veel rapportages staan al gebruiksklaar. Het is enkel nog wachten op de import van jouw financiële administratie cijfers. Binnen een dagdeel staat de managementinformatie ter beschikking en kun je aan de slag met het analyseren en rapporteren van je financiële cijfers. De gebruiker kan vervolgens extra rapportages toevoegen, grafische weergaves tonen en gebruik maken van zelfgemaakte Excel modellen. Deze worden gekoppeld aan Factview waardoor in principe alle denkbare soorten rapportages mogelijk zijn. 

Factview wordt ingezet als company systeem, waarbij je met meerdere gebruikers kunt samenwerken en management informatie kunt delen. Factview is ook inzetbaar voor persoonlijk gebruik, om analyses  en rapportages te maken voor het management van jouw organisatie of jouw klantadvisering. 

Factview is als IT applicatie te gebruiken naast of bovenop de boekhouding en naast bestaande Excel rapportages. De praktijk leert dat veel van deze Excel rapportages straks naar de prullenbak kunnen en dat alle onduidelijkheid en ingeslopen fouten verleden tijd worden. Factview wordt ook ingezet naast het gebruik van BI tools. Factview biedt op een andere wijze informatie, waarmee gebruikers snel en effectief controles kunnen uitvoeren en in staat zijn om diepgaande analyses te maken. Factview is kostenvriendelijk, in tegenstelling tot de implementatie van andere systemen of je bestaande BI systeem die vaak veel tijd en geld kosten. 

Launch offer om deze integratie te vieren! 

Bij aanmelding van een gratis proefaccount biedt Factview de inrichting van Factview voor de basisrapportages gratis aan. De analisten van Factview regelen voor jou de zogenaamde ‘mapping’ zodat alle standaard rapportages van Factview gereed staan. Daarmee zorgen zij ervoor dat je direct aan de slag kunt met rapporteren, analyseren en het maken van planningen en prognoses. We hoeven hiervoor niet in de administratie mee te kijken. De analist heeft verder geen kijk op jouw data, deze wordt alleen voor je klaargezet, waardoor het nog steeds volledig privé is. De mapping wordt gedaan aan de hand van het door jou toegestuurde bestand. 

Dat is pas financieel inzicht, zonder gedoe!   

Klik op Launch Offer om je aan te melden.

Deel dit artikel:
Door Dagmar van Eijs
avatar image
Factview werkt op basis van maatschappelijke impact bij de uitvoering van haar dienstverlening. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van een succesvolle en duurzame organisatie. Wij streven voor al onze klanten naar een optimale balans in financieel resultaat in combinatie met een gezonde bedrijfsvoering, ontplooiing van mensen en een positieve bijdrage voor alle stakeholders van de organisatie, waaronder milieu en klimaat. Neem gerust contact op als je een keer vrijblijvend van gedachten wilt wisselen. Via info@factview.nl of bel 085 – 0479 500 en vraag naar Dagmar van Eijs.