Ondernemen is vooruitkijken: het belang van een cashflow forecast

Een goede cashflow forecast is van groot belang voor het waarborgen van de financiële gezondheid en duurzaamheid van een onderneming. Zo’n prognose geeft inzicht in de verwachte inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode, waardoor je proactief financiële beslissingen kunt nemen.

Een cashflow forecast stelt jou als ondernemer in staat om toekomstige liquiditeitsbehoeften te herkennen en je hierop voor te bereiden. Zo kun je potentiële tekorten herkennen en proactief maatregelen nemen. Ook stelt het je in staat om overtollige liquide middelen efficiënt te beheren, bijvoorbeeld door te investeren in groei of schulden af te lossen.

Flexibel reageren

Vooruitkijken is essentieel in het bedrijfsleven en een cashflow forecast is een krachtig instrument om strategische beslissingen te ondersteunen. Zo kun je flexibel reageren op veranderende marktomstandigheden en economische schommelingen.

Duurzaam succes

Een goede cashflow forecast draagt bij aan de financiële veerkracht van jouw onderneming, waardoor je beter in staat bent om te overleven en te gedijen in een dynamische omgeving. Vergelijk het met een kompas waarmee je jouw onderneming helpt om koers te houden in de richting van duurzaam succes.

Kennismaken?

Benieuwd hoe Planning Company en Factview, onze financial intelligence-oplossing, jou kunnen helpen met het opstellen van een cashflow forecast? Bel/mail Rudy van Duijvenvoorde: 085 – 0479 505 / info@factview.nl. 

We leren je graag kennen.

Deel dit artikel:
Door Dagmar van Eijs
avatar image
Factview werkt op basis van maatschappelijke impact bij de uitvoering van haar dienstverlening. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van een succesvolle en duurzame organisatie. Wij streven voor al onze klanten naar een optimale balans in financieel resultaat in combinatie met een gezonde bedrijfsvoering, ontplooiing van mensen en een positieve bijdrage voor alle stakeholders van de organisatie, waaronder milieu en klimaat. Neem gerust contact op als je een keer vrijblijvend van gedachten wilt wisselen. Via info@factview.nl of bel 085 – 0479 500 en vraag naar Dagmar van Eijs.