Hoge werkdruk door personeelstekort op de financiële afdeling? Dat kan anders. Met de juiste instrumenten daag je medewerkers uit!

Vooral in de essentiële beroepen zullen de personeelstekorten de komende jaren oplopen, zoals in de zorg, de politie, kinderopvang en het openbaar vervoer. Maar ook andere sectoren en beroepsgroepen hebben hier last van. Effectiever werken kan personele problemen voorkomen.

Nog steeds zijn veel financial controllers voornamelijk bezig met tijdrovende rapportages. Daardoor blijft er weinig ruimte over voor controle en analyse. Laat staan voor een meer strategische kijk op de financiële resultaten, door middel van scenarioanalyses en liquiditeitsprognoses en strategische adviezen voor de bedrijfsvoering.

Alle financiële risico’s in kaart

Door een groot deel van het arbeidsintensieve rapportageproces te automatiseren, minimaliseer je in de eerste plaats slordigheden en fouten. Ander belangrijk effect is dat er voor de afdeling finance eindelijk tijd vrijkomt voor alternatieve en kwalitatieve taken. Medewerkers kunnen hun focus verleggen van financial naar strategic control: diepgaand inzicht in de actuele én toekomstige financiële positie en resultaten. In plaats van focussen op louter resultaat worden daarmee écht alle financiële risico’s in kaart gebracht: de ontwikkeling van balans, kasstromen, liquiditeit en de financiële ratio’s.

Loopbaanontwikkeling

Daarmee maakt de organisatie een shift in kwaliteit: de financial controller wordt meer business controller en zelfs strategic controller. Dat betekent een belangrijke uitbreiding van de kennis, competenties en vaardigheden van de financiële afdeling. Op die manier kunnen ambitieuze controllers een veel grotere rol pakken in de organisatie en zo bovendien hun eigen loopbaan zelf vormgeven. Anders (slimmer) werken vergroot het werkplezier aanzienlijk. En: tevreden medewerkers = tevreden management.

Automatisering van de financiële controle- en informatieprocessen betekent dus feitelijk investeren in mensen.

De financiële medewerkers kunnen zichzelf blijven innoveren, wat hun werk uitdagend houdt en meerwaarde geeft voor de organisatie. Bovendien levert ondersteuning door financiële rapportagesoftware en prognosesoftware een geschatte tijdwinst op van ongeveer 20 procent.
Zo helpt IT vanuit onverwachte hoek bij het behouden van veelbelovende medewerkers én bij eventueel personeelstekort, ziekte of uitval van medewerkers.
Nuttige overwegingen in tijden van personele uitdagingen.

Tijd voor een goed gesprek tussen finance, IT en HR?

Deel dit artikel:
Door Dagmar van Eijs
avatar image
Factview werkt op basis van maatschappelijke impact bij de uitvoering van haar dienstverlening. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van een succesvolle en duurzame organisatie. Wij streven voor al onze klanten naar een optimale balans in financieel resultaat in combinatie met een gezonde bedrijfsvoering, ontplooiing van mensen en een positieve bijdrage voor alle stakeholders van de organisatie, waaronder milieu en klimaat. Neem gerust contact op als je een keer vrijblijvend van gedachten wilt wisselen. Via info@factview.nl of bel 085 – 0479 500 en vraag naar Dagmar van Eijs.