Financiële prognose & forecasting

Zo werkt financiële prognose & forecasting

Gemakkelijk en snel prognoses maken, van grove indicaties tot op complex organisatieniveau
1.

Stap 1

Koppel een administratie aan de planningmodule, kies een periode als basis voor de planning en vul de basis van gegevens in

2.

Stap 2

Maak een planning van omzet en kosten en geef investeringen aan. Splits deze planning naar wens op in kostenplaatsen, projecten, klanten of leveranciers. Klik op berekenen en start het prognoserapport

3.

Stap 3

Wil je ook een uitgebreide liquiditeitsprognose en balansprognose maken? Vul dan ook het balansverloop scherm in en klik op berekenen. De winstprognose inclusief balans, kasstroomrapportage, liquiditeitsprognose en financieringsbehoefte worden door Factview berekend en getoond

PROGNOSES MAKEN BINNEN EEN HANDOMDRAAI

Gemak en eenvoud bij het opstellen van prognoses

Factview biedt een gemakkelijke en snelle oplossing om prognoses te maken. Die kun je eenvoudig laten aansluiten op de actuele financiële situatie. Omdat veel gautomatiseerd en visueel is gemaakt, krijg je snel financieel inzicht en overzicht in de toekomstige financiële situatie van je organisatie. Ook kun je hierbij diverse toekomstscenario’s opstellen. In de planningmodule van Factview kun je verschillende planningen maken die je kunt opslaan als begroting, budget of latest-estimateprognose voor iedere maand of kwartaal. Elke opgeslagen planning kun je vervolgens tonen in de rapportages van Factview en naar wens vergelijken met andere gegevens.

PROGNOSES VOOR STRATEGIE EN BELEIDSONTWIKKELING

Wees voorbereid en bereken op voorhand de uitkomst van strategische en beleidsmatige uitgangspunten

Factview is bij uitstek geschikt voor het maken van liquiditeitsprognose en balansprognoses. In combinatie met een resultaatprognose maak je hiermee een complete toekomstscan van je organisatie. Daarmee zie je direct of de uitgezette koers of de onderliggende aannames zorgen voor een positief of negatief effect op de liquiditeit en financiële ratio’s. Door het bijstellen van aannames, strategie en beleid of met behulp van scenario’s kun je zien waar de bandbreedtes liggen waarbinnen je optimaal en veilig kunt opereren. Daarmee creëer je focus, bied je je medewerkers houvast en richting en kun je de verwachtingen steeds bijtijds bijsturen. Met één druk op de knop kun je maandelijks je resultaten monitoren door de werkelijke cijfers met de verwachtingen te vergelijken. Met behulp van een verschillenanalyse zie je direct welke zaken afwijken en de variabelen die daar de oorzaak van zijn. Afhankelijk van de afwijkingen maak je opnieuw een bijgestelde verwachting om te zien welke effecten daarvan het gevolg zijn, en hoe jouw strategie, beleid en organisatie hierop het beste kunnen anticiperen.

Financiele scenario

PROGNOSES OP KOSTENPLAATS, AFDELING OF PROJECTNIVEAU

Prognoses maken binnen complexe organisaties voor gedetailleerd inzicht

In Factview kun je planningen en begrotingen maken op kostenplaats, afdelingen en projecten of combinaties hiervan. Bijvoorbeeld per jaar, per maand, of beide. In de rapportages van Factview kun je al deze planningen en begrotingen vervolgens afzetten tegen de gerealiseerde cijfers, dus ook op kostenplaats, afdeling en projectniveau.
Wil je een begroting tussentijds bijstellen om een prognose of eindejaarsverwachting te maken? Geen probleem: je selecteert de oorspronkelijke begroting, combineert deze met de laatste actuals, past deze aan op basis van de eindejaarsverwachting en slaat die vervolgens op onder een nieuwe naam. Zo krijg je compleet grip op al je financiële gegevens en genereer je op alle gewenste niveaus financiële prognoses, ongeacht de inrichting en complexiteit van de (financieel) administratieve organisatie.

HULPBEREKENINGEN TIJDENS HET PLANNENFactview maakt het planningsproces gemakkelijk

Tijdens het maken van een planning toont Factview automatisch zowel de werkelijke cijfers als de begrote uitkomsten voor iedere maand en op jaarbasis. Je ziet dus altijd waar je uitkomt op jaarbasis.

PROCESVERBETERING VOOR INZICHT EN BESLUITVORMINGDynamisch sturen met steeds de focus op het gehele jaar

Factview biedt een solide en betrouwbare oplossing voor elke ambitieuze bestuurder en financial met een visie op digitalisering en procesverbetering rondom rapportageprocessen. Om tijd en kosten te besparen en de kwaliteit te verhogen van het rapportage-, analyse- en prognoseproces voor optimaal inzicht en effectieve bedrijfsvoering.

FACTVIEW MAAKT EEN FINANCIERING AANVRAGEN GEMAKKELIJKFactview onderbouwt je financieringsaanvraag

Factview biedt standaard rapportages voor banken en financiers ter ondersteuning van financieringsaanvragen.

VRAAG EEN DEMO AAN Begin hier

Om Factview.nl beter toegankelijk te maken gebruiken wij functionale, analytische en marketingcookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

ACCEPTEREN