Financiële expertise en kennis over bedrijfsvoering

ZO WERKT FINANCIËLE EXPERTISE EN KENNIS OVER BEDRIJFSVOERING

Kennis opdoen rondom financiële en strategische issues voor succesvol ondernemen
1.

Financieel inzicht

Hulp nodig bij financieel inzicht? De eenvoudigste en snelste manier om antwoord te krijgen is het plannen van een belafspraak. Bijvoorbeeld om van gedachten te wisselen of te sparren over het topic dat jou veel tijd kost en waardoor je wellicht niet verder kan. Velen weten tenslotte meer dan een. Managementinformatie is ons vak en onze specialiteit

2.

Analyse

Hulp nodig om analyses te maken die inzicht geven in de ontwikkeling van je organisatie en die het meeste effect sorteren? We kunnen je helpen met de start van je aanpak en met best practice adviezen. Plan een belafspraak in voor een kennis gesprek

3.

Organisatie

Hulp nodig bij organisatorische vraagstukken? Wil je meer structuur in je organisatie brengen, twijfel je aan je strategie of businessmodel of deze wel optimaal is, of zoek je hulp bij de financiering en uitvoering van je plannen? Plan een belafspraak in om te ervaren hoe we jou kunnen ondersteunen bij het vinden van oplossingen

FINANCIEEL ADVIES, MANAGEMENTINFORMATIE EN KPI’S

Hoogwaardige kennis en actieve ondersteuning om organisaties naar een hoger niveau te tillen

De omgevingsdynamiek van vandaag de dag is zodanig toegenomen dat organisaties steeds sterker afhankelijk zijn van betrouwbare en specifiek op hun lijf toegespitste managementinformatie om het hoofd boven water te houden. De rol en functie van financiële afdelingen verandert hierdoor snel. Het moet sneller, efficiënter, beter, meer toegespitst op de specifieke situatie en er moet meer kwaliteit worden geboden, liefst voor hetzelfde geld. Bovendien worden de rol van toekomstgerichte informatie en het analyseren van gegevens belangrijker, aangezien de toekomst steeds minder voorspelbaar is.

De adviseurs van Factview bieden ondersteuning voor het krijgen van optimaal financieel inzicht. Wij ondersteunen bedrijven en organisaties bij het maken van rapportages, liquiditeitsprognoses en balansprognoses, maken complete financiële toekomstscans van een organisatie en helpen financiële afdelingen met het opzetten van een goed en adequaat analyseproces. Ook leveren wij een bijdrage aan het op maat samenstellen van KPI’s en managementinformatie voor het vergroten van inzicht in de specifieke value drivers van een organisatie.

financiele expertise

DATA-OPTIMALISATIE EN HET STRUCTUREREN VAN DE ADMINISTRATIEVE INRICHTING

Hoezo data? Hoezo structuur? Dat is bij ons al lang op orde… toch?

De analisten van Factview bieden ondersteuning voor het op orde krijgen van data. Data is het nieuwe goud voor een organisatie. Samen met de beschikbaarheid van goede gekwalificeerde mensen (HR) en de toegang tot geld (financiering), vormt dit de basis voor toekomstig succes.
Je zou kunnen denken dat de data altijd wel op orde zijn. Niets is echter minder waar. Dat merken wij dagelijks in de praktijk. Het omgaan met, en de beheersing van data, zijn een van de moeilijkste zaken binnen organisaties. Data moeten allereerst aanwezig én ‘op orde’ zijn, om deze te bewerken en hiervan uiteindelijk betrouwbare managementinformatie te maken. Een simpel voorbeeld is het datumformat. Staat het jaartal vooraan of juist achteraan? Verschillende datumsets zijn op deze manier niet zo gemakkelijk te combineren, zonder bewerking. Of neem een Excel-model met de gegevens van de laatste maandrapportage. Dat model is naar alle waarschijnlijkheid al tig keer aangepast in de afgelopen maanden. Zie dat dan maar eens te automatiseren. Dit geldt ook voor het samenvoegen van uren van projecten en kostenplaatsen in de financiële administratie. Grote kans dat de hiervoor gebruikte codering niet overeenkomt, waardoor waardevolle informatie tussen wal en schip valt. Of neem boekingen op kostenplaatsen. In Factview zien we vaak direct welke boekingen nog op kostenplaats geboekt moeten worden, terwijl de klant toch echt in de veronderstelling is dat alles netjes op kostenplaats is geboekt.

Managementinformatie wordt daardoor niet alleen bepaald door de output, maar start bij de juiste input. Dat is de kwaliteit van data en de wijze waarop organisaties hun data beheersen.

EFFECTIEF DE BEDRIJFSVOERING, PROCESSEN EN STRATEGIE OPTIMALISEREN

Het Organisatie_Krachten_Model voor inzicht in het functioneren van organisaties

Financiële resultaten geven vaak aanleiding om verder te kijken dan enkel de processen van de financiële afdeling. Dan kom je direct in de algehele bedrijfsvoering van de organisatie terecht. Dat bestaat uit een zeer breed spectrum van aandachtsgebieden en onderlinge verwevenheid.
Wij hebben daar een oplossing voor, gebaseerd op jarenlange ervaring, nadenken over en in kaart brengen hoe organisatiestructuren zijn opgezet, hoe processen hierbinnen op elkaar ingrijpen, hoe mensen hieraan bijdragen en welke rol (hoedanigheid) ze daarbij vervullen. Dit heeft geleid tot ons Organisatie_Krachten_Verbindingsmodel ©: een voortreffelijk instrument om snel te doorgronden op welk terrein organisaties worstelen met hun functioneren, in de lengte en de breedte. Van de coördinatie van processen tot en met de individuele mens, van werkgebied en de cultuur van de organisatie tot en met het businessmodel en van strategie tot resultaat.

Wij kunnen een bijdrage leveren aan het in gang te zetten van bewustwording. Het herkennen dat binnen de organisatie verbeteringen moeten plaatsvinden. Bijvoorbeeld dat er een nieuwe visie ontwikkelt moet worden die actief bijdraagt voor het in gang zetten van veranderingen. Of dat wij teammanagers kennis aanreiken op basis van best practice ervaringen bij het in gang zetten van proces- en resultaatverbeteringen. Onze rol hierbij is bewust maken, kennis toevoegen, de onderlinge samenwerking bevorderen en bewerkstelligen, cultuur doorbreken (hoe moeilijk dat ook is) en het introduceren van ander gedachtegoed en andere werkwijzen. Succes is onze leidraad. Dat trachten wij voor alle betrokkenen te realiseren. Wij streven naar een goed functioneren van de organisatie en optimaal resultaat voor alle stakeholders die bij de organisatie betrokken zijn.

DE JUISTE MANAGEMENTINFORMATIE VOOR SUCCESDe mensen van Factview maken succesvol ondernemen gemakkelijk

Op basis van de juiste en adequate stuurinformatie kun je jouw organisatie uitermate succesvol maken. De adviseurs van Factview maken het je gemakkelijk om ook voor jouw organisatie de juiste parameters in kaart te brengen.

DATA OPTIMALISEREN? EEN BEETJE HULP KAN WELKOM ZIJNNiet iedereen heeft kennis van abstracte zaken of haalt plezier uit bits en bytes

Ben je voor de zoveelste keer bezig om diverse Excel’s aan elkaar te knopen? Met net weer iets andere data die op elkaar gematched moet worden? Dan is het tijd voor verandering! Bedenk dat een oplossing dichtbij is. Neem contact op met een van onze analisten en lucht je hart. Weet dat het ook anders kan.

AARGGHH, HOE KRIJG IK MIJN ORGANISATIE WEL DE GOEDE KANT OP?!De mensen van Factview zetten je op het goede spoor

We nodigen je graag uit voor een van onze workshops. Ook kun je een lab inplannen met je managementteam om in één of meer dagdelen de diepte in te gaan, waarbij héél veel op en boven tafel komt. Daar kun je mee aan de slag, om direct stappen te zetten in de goede richting voor daadwerkelijk succes.

VRAAG EEN DEMO AAN START HIER

Om Factview.nl beter toegankelijk te maken gebruiken wij functionale, analytische en marketingcookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

ACCEPTEREN