Financiële analyse

Zo werkt financiële analyse

Snel en eenvoudig analyses maken
1.

Stap 1

Open een standaard of ‘eigen’ gemaakt rapport en selecteer een databron

2.

Stap 2

Klik op een van de bedragen in het rapport en zoom in en uit op onderliggende details, ‘draai’ en ‘kantel’ de gegevens naar kostenplaatsen, projecten, klanten en leverancier en maak van bedragen een grafiek

3.

Stap 3

Start het analysemenu van het rapport en vergelijk bedragen met budgetten, begrotingen, voorgaande jaren of toon latest estimate prognoses. Presenteer het rapport met of zonder grootboekrekeningen, op kwartaalniveau of willekeurige perioden. Toon kostenplaatsen, projecten en ondernemingen naast elkaar om te zien wat de financiële positie en bijdrage van elk organisatieonderdeel is

ANALYSES DIE PRECIES AANGEVEN WAAR HET OM DRAAIT

Precisie en eenvoud bij het analyseren van gegevens

Bedrijven en organisaties die hun planning- en controlcyclus willen beheersen en financieel strategisch naar de toekomst willen kijken, zijn met Factview in goede handen. Scenarioplanning is daarbij van groot belang en dus moeten analyses stuurinformatie opleveren die hout snijdt. Factview geeft handvatten voor het bereiken van een optimale strategie en aanwijzingen voor verbeterslagen, zodat het management op voorhand risico’s kan minimaliseren. Met financieel inzicht in de actuele situatie en mogelijke scenario’s kun je de cijfers analyseren en beoordelen welke stappen de organisatie in de toekomst moet nemen. Een gefundeerde visie die berust op feiten, in combinatie met het toetsen van aannames, ondersteunt de keuzes die de organisatie gaat maken.

GEGEVENS ANALYSEREN BINNEN TEAMVERBAND

Kennis delen bij het analyseren van gegevens

Factview biedt objectief, helder inzicht in je financiële situatie en prestaties. In de online omgeving kun je met je team werken aan de best mogelijke oplossingen om diepgaand financieel inzicht te krijgen. Je krijgt aanwijzingen voor verbeteringen, zodat risico’s kunnen worden geminimaliseerd. Adequate betrouwbare financiële rapportages voor verantwoording en met forecasting stellen de organisatie in staat om méér met de huidige financiële medewerkers te bereiken. Het helpt om binnen de controlafdeling sneller en efficiënter te werken, meer gegevens op te leveren, tijd en ruimte te creëren voor analyse zónder meer mensen aan te nemen.

analysis

FACTVIEW ALS DAGELIJKS ANALYSE-INSTRUMENT

Efficiency en effectiviteit door digitalisering

De ‘positie’ van Factview in de managementinformatie en het analyseren van cijfers staan centraal tussen het administratiepakket en Excel aan de ene kant en ERP- en BI-pakket aan de andere kant. Je koppelt Factview gemakkelijk aan je huidige administratiesystemen, zoals Exact en Twinfield, of via een reguliere auditfile of Excel-importtemplates. Met Factview heb je vervolgens alle opties in huis om zonder moeite je financiële gegevens diepgaand te analyseren en te combineren met niet-financiële gegevens.

VERSCHILLENANALYSES OP MAATTijdwinst door digitalisering, maar zelf de regie behouden

In Factview kun je extra databronnen importeren en de gegevens hiervan tonen in rapportages. Bijvoorbeeld uren, aantal medewerkers of productie- of bezoekersaantallen. Maar ook eventuele begrotingen hiervan. Hiermee kun je snel een verschillenanalyse maken van zowel financiële als niet-financiële gegevens.

ANALYSES PER KOSTENPLAATS ÉN OP ANDERE DIMENSIESKostenplaatsen, projecten, producten en relaties

In Factview kun je eenvoudig in rapporten een analyse per kostenplaats (of andere dimensie) maken. Factview zet met een druk op de knop alle kostenplaatsen naast elkaar. Je kan daarbij inzoomen per kostenplaats, het budget tonen, of een vergelijking maken met het vorige jaar. Ook kun je kostenplaatsen gemakkelijk optellen of onder elkaar presenteren in een rapport.

GETALSMATIG ÉN GRAFISCH GEGEVENS ANALYSERENRapportages als basis voor diepgaand inzicht

In de Factview rapporten en grafieken kun je direct analyses maken waarin je ziet hoe de achterliggende cijfers zijn opgebouwd. Je kunt downdrillen en gegevens via verschillende dimensies uitsplitsen of samenvoegen, gegevens aan- en uitzetten in grafieken en extra datasets toevoegen in een rapport of grafiek. Als gebruiker kun je dit allemaal zelf instellen.

VRAAG EEN DEMO AAN Begin hier

Om Factview.nl beter toegankelijk te maken gebruiken wij functionale, analytische en marketingcookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

ACCEPTEREN