ZO WERKT FINANCIËLE ANALYSE

STAP 1
Open een standaard of 'eigen' gemaakt rapport en selecteer een databron.

STAP 2
Klik op een van de bedragen in het rapport en zoom in en uit op onderliggende details, 'draai' en 'kantel' de gegevens naar kostenplaatsen, projecten, klanten en leverancier en maak van bedragen een grafiek.

STAP 3
Start het analysemenu van het rapport en vergelijk bedragen met budgetten, begrotingen, voorgaande jaren of toon latest estimate prognoses. Presenteer het rapport met of zonder grootboekrekeningen, op kwartaalniveau of willekeurige perioden. Toon kostenplaatsen, projecten en ondernemingen naast elkaar om te zien wat de financiële positie en bijdrage van elk organisatieonderdeel is.

ANALYSES DIE PRECIES AANGEVEN WAAR HET OM DRAAIT

Precisie en eenvoud bij het analyseren van gegevens.

Bedrijven en organisaties die hun planning- en controlcyclus willen beheersen en financieel strategisch naar de toekomst willen kijken, zijn bij Factview in goede handen. Scenarioplanning is daarbij van groot belang en daarom moeten analyses stuurinformatie opleveren die bruikbaar is. Factview biedt handvatten voor het bereiken van een optimale strategie en aanwijzingen voor verbeterslagen, zodat het management op voorhand risico’s kan minimaliseren. Met financieel inzicht in de actuele situatie en mogelijke scenario’s kan je de cijfers analyseren en beoordelen welke stappen de organisatie in de toekomst moet nemen. Een gefundeerde visie die berust op feiten, in combinatie met het toetsen van aannames, ondersteunt de keuzes die de organisatie gaat maken.

GEGEVENS ANALYSEREN BINNEN TEAMVERBAND

Kennis delen bij het analyseren van gegevens.

Met Factview krijg je objectief en helder inzicht in de financiële situatie en prestaties van je bedrijf. In de online omgeving kun je samenwerken met je team om diepgaand financieel inzicht te verkrijgen. Factview geeft aanwijzingen voor verbeteringen, waardoor risico's geminimaliseerd kunnen worden. Betrouwbare en accurate financiële rapportages voor verantwoording en forecasting stellen je organisatie in staat om meer te bereiken met het huidige financiële personeel. Het helpt om binnen de controlafdeling sneller en efficiënter te werken, meer gegevens te leveren, tijd en ruimte te creëren voor analyse, zonder extra personeel aan te nemen.

FACTVIEW ALS DAGELIJKS ANALYSE-INSTRUMENT

Efficiëntie en effectiviteit door digitalisering.

Factview neemt een centrale positie in tussen het administratiepakket en Excel aan de ene kant, en ERP- en BI-pakketten aan de andere kant. De software kan eenvoudig worden gekoppeld aan bestaande administratiesystemen zoals Exact en Twinfield, via een regulier auditbestand of Excel-importsjablonen. Met Factview heb je alle mogelijkheden om moeiteloos diepgaande analyses van je financiële gegevens uit te voeren en te combineren met niet-financiële gegevens.