PomWeld las- & snijtechniek: “Eenmaal goed ingericht = snel en helder overzicht”

PomWeld in Heerhugowaard is een technische groothandel in Noord-Holland, gespecialiseerd in las- en snijapparatuur. Sinds 1983 levert PomWeld apparatuur, benodigdheden en diensten aan de professionele lasser en de metaalverwerkende industrie. Het productaanbod bestaat uit snij- en lasapparatuur en toebehoren, lasdampafzuiginstallaties, lastoevoegmaterialen, werkplaatsinrichting, persoonlijke beschermingsmiddelen, apparatuur en toebehoren voor oppervlaktebewerking, elektra-artikelen, gereedschappen en machines.
PomWeld is verder gespecialiseerd in certificering, opleiding en kwaliteitsborging in de lastechniek tot op het hoogste niveau.
In 2002 heeft Werner Pomian het bedrijf overgenomen van zijn vader. Sinds 2017 beschikt PomWeld over een professionele webshop: allesvoorlassen.nl.

“Sinds een paar jaar draait onze complete administratie tot volle tevredenheid op AFAS,” aldus Werner Pomian. “Daarvoor werkten we met een pakket waar ik bepaald niet tevreden over was. Voor specifieke, presentabele managementinformatie vulde ik dit pakket daarom aan met de software van Factview.
Na de omschakeling op AFAS heb ik het een paar jaar gered zonder Factview, maar sinds enige tijd ben ik terug bij het bedrijf van Dagmar van Eijs. De koppeling tussen AFAS en Factview gebeurt nu nog even handmatig, maar binnenkort wordt die geautomatiseerd.”

In de cloud

“De overzichten die Factview genereert zijn heerlijk duidelijk en overzichtelijk. De output kan ik bovendien heel eenvoudig en fraai presenteren aan derden. De gewenste informatie is overal en altijd op te vragen, omdat die in de cloud beschikbaar is.
Tot nu toe gebruiken we voornamelijk de standaardfuncties van Factview. Nu we onze eigen administratie veel beter op orde hebben, heeft het zin om dieper het Factview-pakket in te duiken. Naast balans en verlies- en winstrekening wil ik dan ook gaan werken met planning en liquiditeitsbegrotingen. Die gebruiken we voor de meer strategische bedrijfsinformatie.
We hebben nu de beschikking over alle actuele cijfers, binnenkort ook automatisch gekoppeld en gesynchroniseerd, en kunnen straks ook prognoses bekijken.”

Professioneel, netjes en overzichtelijk

“De overzichten uit Factview zien er professioneel, netjes en overzichtelijk uit. Je kunt het programma precies inrichten zoals je het hebben wilt. Als je met Excel-sheets werkt, moet je jaarlijks aanpassingen doorvoeren. Met Factview hoeft dat niet: eenmaal goed ingericht is snel en duidelijk overzicht.
Het is niet ingewikkeld om met Factview te werken; met duidelijke instructies kun je snel zelf aan de slag. Het is net als met autorijden: je moet alleen even weten waar de knoppen zitten.
Ik gebruik Factview meerdere malen per dag. Het programma is ingericht zoals ik het hebben wil, heel gebruikersvriendelijk. Als we straks ook met prognoses en planningen gaan werken, heb ik wat extra advies en training nodig, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Werner Pomian is directeur van PomWeld en gebruikt Factview voor alle financiële bedrijfsoverzichten.