Van Gerwen – Output en mogelijkheden van Factview veel groter dan met Excel

Vervoersbedrijf Van Gerwen uit het Brabantse Zeeland startte in 1964 met één auto. Anno 2022 voorziet de Van Gerwen Groep in personenvervoer, zakelijk vervoer en luchthavenvervoer. De Groep wordt vanuit Eindhoven aangestuurd door zo’n 110 vaste medewerkers. De verkeersschool uit 1964 is uitgebreid met theorie- en praktijkexamens voor personenauto, motor, bromfiets, aanhanger en beroepsopleidingen: vrachtauto, taxi, heftruck, touringcar. Daarmee is Van Gerwen Opleidingen een van de grootste verkeersscholen in de regio. 

Inmiddels telt het bedrijf meer dan 100 voertuigen: personenauto’s, rolstoelbussen, taxibussen en steeds meer elektrische voertuigen. Bij de Van Gerwen Groep werken 110 medewerkers. 

“Twee jaar geleden kwamen we in contact met Dagmar van Eijs. Na zijn demopresentatie over de financiële software van Factview zijn we overgestapt. Tot die tijd werkten we met Exact en Excel: de resultaten uit Exact downloadden we naar Excel. Die moesten we daarna nog bewerken tot leesbare output; een behoorlijk arbeidsintensief proces. Excel werkt best prettig, maar is ook onwaarschijnlijk foutgevoelig. 

Factview leest de resultaten direct in vanuit Exact. De output en de mogelijkheden van Factview zijn veel groter dan met Excel. Je kunt snel schakelen tussen verschillende outputdata. Na een paar introductielessen kun je de rapportages helemaal zelf inrichten. Heb je eenmaal een goed sjabloon voor een rapport, dan werkt Factview ontzettend gemakkelijk. 

De software is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Wij gebruiken Factview voor onze balans, verlies- en winstrekening, begrotingen, prognoses, kengetallen en consolidaties. 

Bij vragen of problemen werkt de support service snel en goed. De lijnen zijn prettig kort. 

Heb je behoefte aan duidelijke, complete en overzichtelijke reportages, dan loont het de moeite om Dagmar eens te bellen. Hij laat je dan in een presentatie zien hoe eenvoudig Factview werkt. Na een korte implementatiecursus kun je er zelf mee aan de slag. Een kind kan de was doen!”

Edwin Borms, manager Finance en Control Van Gerwen Groep BV