Detacheringsbureau B&P Professionals: “Factview genereert waardevolle managementinformatie”

B&P Professionals is een landelijk werkend detacheringsbureau uit Arnhem. Het bureau bemiddelt sinds 2014 zowel ervaren als startende professionals voor interessante opdrachten bij opdrachtgevers in de sectoren bankwezen, verzekeringen en de publieke sector (vaak gemeenten en andere overheden). Dit jaar hoopt B&P Professionals ongeveer 200 medewerkers te detacheren. Sinds 2023 is het bureau preferred supplier voor de Rabobank.

Directeur en financieel manager Niek Bleumink: “Vlak na mijn studie Commerciële economie ben ik in 2008 met mijn compagnon Dennis Seesing een uitzendbureau begonnen in Lichtenvoorde. De uitzendbranche is heel dynamisch; elke dag is anders. Je komt bij veel verschillende bedrijven over de vloer en krijgt een goed beeld van de arbeidsmarkt.

Traineeships

Precies tien jaar later ben ik in B&P Professionals gestapt, een detacheringsbureau in Arnhem. Uitzenden is meer ad hoc en voor de korte termijn, detacheren is wat minder hectisch. We vervullen langduriger opdrachten (ongeveer een half tot 1 jaar) voor banken en voor gemeenten. De gedetacheerden zijn onze medewerkers; we gaan een duurzame relatie met hen aan en verzorgen ook traineeships.

De omzet van B&P Professionals verdubbelt zo’n beetje elke twee jaar. Vanwege deze enorme groei en investeringen ontstond behoefte aan meer zicht op de liquiditeit van ons bedrijf.

Het toeval wil dat ik Dagmar van Eijs nog kende van een afstudeeropdracht die ik in 2006/2007 bij hem uitvoerde. Ik schreef toen mee aan het strategisch marketingplan voor zijn bedrijf Planning Company. Ik zocht weer contact met Dagmar om met Factview goede rapportages te kunnen leveren aan onze financiers.

Maatwerk

Het hielp dat ik de software al een beetje kende. Bij B&P Professionals werken we met verschillende systemen: aparte software voor recruitment, verloning/facturatie en voor de boekhouding. Het vergde wat maatwerk om die drie systemen in Factview de juiste output te laten leveren. Dagmar levert niet alleen de tool, maar gaf ook uitgebreid advies en hielp bij de implementatie.

Door data te gebruiken uit meerdere bronnen genereert Factview voor ons waardevolle managementrapportages. Dit biedt inzicht in zowel financiële als commerciële cijfers. Op deze managementinformatie kunnen wij sturen. Dat vinden vooral banken heel prettig. De kracht van Factview zit ‘m in het feit dat liquiditeitsprognoses, inclusief kastroomoverzicht en toekomstige balans, er vanzelf uitrollen wanneer je een begroting hebt gemaakt.

IJzersterk vertrouwen

Verder is de persoonlijke betrokkenheid groot. Dagmar is een integere man met enorm veel kennis en praktijkervaring. Hij kent de rol van controller en CFO uit eigen ervaring. Daardoor heb ik een ijzersterk vertrouwen dat er iets goeds wordt opgeleverd. Wat mij betreft is dat de toegevoegde waarde van Planning Company en Factview.”

Niek Bleumink, directeur en financieel manager van detacheringsbureau B&P Professionals: “De kracht van Factview zit ‘m voornamelijk in het feit, dat liquiditeitsprognoses inclusief kastroomoverzicht en toekomstige balans er vanzelf uitrollen wanneer je de begroting eenmaal hebt gemaakt.”