Confed, leverancier van industriële elektronica op maat

Achteruitkijken kan prima met Excel. Vooruitkijken doe je met Factview”

Confed werkt vanuit drie locaties: in Dordrecht, Amersfoort en Skladník (Tsjechië). Technisch gezien zijn we een one-stopservice voor assemblage en printplaatproductie. Maatschappelijk gezien zijn we een bijzonder bedrijf: 40 procent van onze Nederlandse medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij stellen trouwens dat de arbeidsmarkt niet zo goed bij hén aansluit in plaats van andersom. We maken ons hard voor groei van werkgelegenheid voor mensen uit de doelgroep. Zo zorgen wij ervoor dat de fysieke omgeving, de werkdruk en de voorspelbaarheid optimaal aansluiten bij de behoeftes van onze medewerkers.

“Onze CEO Peter Hobbelen was eerder directeur van een aantal sociale werkvoorzieningen. Die ervaring bracht hij mee naar de private setting van een private onderneming, met dezelfde sociale doelstellingen. 

Peter Hobbelen werkt al sinds 2012 voor financiële prognoses en meerjarenplannen samen met Planning Company/Dagmar van Eijs. Zelf werk ik sinds 2016 met de software van Factview. In eerste instantie als reporting tool, maar inmiddels bouwen we dat steeds meer uit richting maandrapportages, voor analyse en liquiditeitsplanning. 

Tot die tijd gebruikte Confed uitsluitend Excel. Voor mij was direct duidelijk dat Factview sterk je foutkansen vermindert. Met Excel verricht je veel handelingen en veel feitelijke calculatie die misgaan bij foutieve invoer. Dat is bij Factview aanmerkelijk minder het geval. Daarnaast vind ik het gemak van Factview een grote meerwaarde. Je ziet in één oogopslag waar je op moet sturen. Gemak en inzicht zijn echt de grote pluspunten van de financiële software van Factview.

Confed wil steeds meer richting cashplanning en de analyse van financiële data, om daaruit stuurinformatie te destilleren. Achteruitkijken met Excel kan iedereen; het gaat erom hoe je inzicht krijgt in de situatie over 1 of 2 jaar. Daarvoor heb ik binnen Factview wat maatwerk nodig. Mijn dashboard wordt dus aangepast voor de manier waarop ik de output van KPI’s, stuurinformatie en balansanalyse wens te gebruiken. Over dat maatwerk in formats heb ik af en toe overleg.

Dagmar is echt Mister Factview; zijn gedrevenheid, vakmanschap en loyaliteit zijn ongekend. Met de servicegerichtheid zit het dus wel snor: bij prangende vragen of problemen is er altijd een supersnelle fix. Wat mij betreft zijn dat echt de unique selling points van Planning Company.”

Steven Duijvestijn, CFO Confed