Check Technologies

Factview is het gesprek aangegaan met de Finance Manager van Check Technologies.

Annette de Graeff is als Finance Manager bij Check Technologies eindverantwoordelijk voor het hele finance proces. Check Technologies is een bedrijf dat deel scooters aanbiedt in steden van Nederland. Momenteel zijn zij operationeel in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Den Haag met uitbreidingen op de horizon.

“Ik zou Factview heel erg aanraden aan mensen die met Exact Online werken en op zoek zijn naar een rapportage programma waarin je zelf makkelijk rapportages kan bouwen. Ik denk dat het voor zowel startups als grote bedrijven goed werkt. Ik vind het heel eenvoudig te gebruiken en als ik ergens niet uitkom dan staan de experts meteen klaar om mij te helpen.”

Hoe heb je Factview gevonden?

“Ik heb Factview gevonden via het Exact Online App Center. Check Technologies maakt gebruik van Exact Online, Excel en Tableau. Ik was op zoek naar een rapportage programma waarbij ik eenvoudig en flexibel een rapportage kon bouwen op basis van verschillende grootboekrekeningen. Omdat wij een vrij complexe rapportage structuur hebben, waarbij wij twee bv’s hebben met dezelfde grootboek maar deze anders rapporteren, vielen andere rapportagesystemen meteen af. Factview bood deze mogelijkheid wel. Ik heb veel andere leveranciers van vergelijkbare pakketten bekeken en gesprekken gehad bij vergelijkbare aanbieders maar Factview sloot het best aan bij mijn wensen. Andere leveranciers vielen voor mij af vanwege de complexiteit, dan wel de kosten en beperkte flexibiliteit.

Check technologies scooterWat is voor jou de toegevoegde waarde van Factview?

“Het scheelt mij vooral enorm veel tijd. De meeste winst zit voor mij echt in de snelheid. Voorheen bouwde ik de rapporten in Excel, dat werkt op zich prima, maar kost gewoon enorm veel tijd. Daarnaast is Excel foutgevoelig, als je een grootboekrekening mist in je rapportage krijg je daar geen seintje van. Doordat ik dit nu in Factview doe bespaard dit me zo’n twee werkdagen per maand!                                          In het begin kost het veel tijd om die rapportages te bouwen in Factview, maar het is wel eenvoudig. Als het er eenmaal in staat is het één druk op de knop en dan heb je je rapportage. Het is een kwestie van slepen en als je weer eens iets anders wil zien dan sleep je het weer naar links of naar rechts. Dus ja, zo’n rapport is voor mij vrij snel gebouwd. Ook geeft het programma mij veel rust. Doordat Factview beschikt over een controle check weet ik dat ik geen data mis, zoals gemapte grootboekrekeningen. Met Factview kan ik nu zowel onderscheid maken voor verschillende steden, op operationeel- en stadsniveau en geconsolideerd en daartussen kan ik snel schakelen. Het uitsplitsen op stadsniveau kon ik niet in Excel, dus dat is een extra toegevoegde waarde van Factview.

Voor mij werk Factview intuïtief heel goed. Ik vind het heel eenvoudig te gebruiken en als ik ergens niet uitkom dan staan de experts meteen klaar om mij te helpen. Ik doe ook een stukje rapportage vanuit Tableau, maar dat zijn maar 5 regels dus die typ ik elke maand handmatig over. Inmiddels heb ik ook de budgetten toegevoegd dus kan ik ook dingen in vergelijking trekken voor verschillende budgetten voor verschillende scenario’s. Zeker voor een startup is dat heel wenselijk omdat je werkt met meerdere scenario’s. Elke maand staat het er weer anders voor. We zijn heel erg afhankelijk van naar welke steden we kunnen en willen uitbreiden en daarvoor ben je weer afhankelijk van de gemeente. Dus als je een aantal steden verliest dan is het wel fijn als je ook een ander budget in het systeem hebt die al rekening houdt met het feit dat je die steden niet haalt.”

Zou je Factview aanraden?

“Ik zou Factview heel erg aanraden aan mensen die met Exact Online werken en op zoek zijn naar een rapportage programma waarin je zelf makkelijk rapportages kan bouwen. Ik denk dat het voor zowel startups als grote bedrijven goed werkt.”

Factview maakt jouw bedrijf toekomstbestendig met periodieke inzicht in de cijfers waarmee je ook in moeilijke tijden kan sturen. De applicatie wacht enkel nog op jouw data. Na het uploaden van de boekhouding toont Factview jou alle relevante rapportages. Meld je hier aan voor een DEMO.