Benji’s

Factview is het gesprek aangegaan met Binnert Rauwerda van Benji’s.

Binnert is een ondernemer met veel ervaring in verandermanagement. Als asset manager binnen verschillende grote bedrijven in Nederland zit Binnert dicht op het sturen naar groei en meerwaarde. Naast het werk binnen grote bedrijven beheert Binnert samen met zijn compagnons een aantal eigen ondernemingen. Binnert heeft samen met ondernemende partners een eigen horecazaak: Benji’s, met wel liefst drie vestigingen in Amsterdam.  

“Meten is weten, en daar gaat het in de horeca onderneming vaak mis. Wat ik sterk vind van Factview is de persoonlijke ondersteuning en expertise die achter de applicatie zit.“

Benji’s heeft een flinke groei meegemaakt met uitbreidingen van verschillende vestigingen. De inrichting van de financiële data speelt bij deze groei een cruciale rol. De horeca kent, net als elke andere branche, verschillende financiële uitdagingen. Het niet hebben van inzicht in de cijfers is volgens Binnert is een van de hoofdzakelijke redenen voor een horecaondernemer om failliet te gaan. “Het werken met een kassa en niet beseffen dat wat erin zit misschien niet genoeg is om de kosten aan het eind van de maand te dekken.” Financieel inzicht is voor Binnert dus cruciaal om zijn zaken voort te laten bestaan. Hierom heeft Benji’s ervoor gekozen om gebruik te maken van Factview: Om maandelijks inzicht te krijgen in de huidige financiële stand van zaken en om tijdig te kunnen sturen met de informatie die ze hebben. 

De ervaring van Benji’s met Factview

“Factview biedt ons up to date informatie om bij te kunnen houden waar we staan. Meten is weten, en daar gaat het in de horeca onderneming vaak mis. Wat ik sterk vind van Factview is de persoonlijke ondersteuning en expertise die achter de applicatie zit. Voorheen gebruikten we het programma van een concurrent. Zij beloofde veel wat ze niet waar konden maken. Met zelfgemaakte systemen in Excel ben je erg veel tijd kwijt, alleen al om maandelijks een inzicht in de stand van zaken te krijgen. Met Factview hebben we dat zodra de boekhouding in orde is gemaakt. Dat scheelt ons dus erg veel tijd. Onze maandelijkse rapportage is in orde en wekelijks wordt er een update gemaakt.”

 

Factview maakt jouw bedrijf toekomstbestendig met periodieke inzicht in de cijfers waarmee je ook in moeilijke tijden kan sturen. De applicatie wacht enkel nog op jouw data. Na het uploaden van de boekhouding toont Factview jou alle relevante rapportages. Meld je hier aan voor een DEMO.